Angajaţi ai ambasadei britanice la Teheran, aduşi în faţa justiţiei

0
80

Angajaţi locali ai ambasadei britanice la Teheran vor fi aduşi în faţa justiţiei, ca urmare a mişcării de contestare a realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a anunţat, vineri, Ahmad Jannati, şeful celei mai înalte instanţe electoralele din Iran.

"Ambasada lor a fost prezentă în aceste incidente (legate de manifestaţii – n.red.), au fost arestate mai multe persoane şi, bineînţeles, ele vor fi aduse în faţa justiţiei, au trecut la mărturisiri", a declarat şeful Consiliului Gardienilor Constituţiei, în timpul rugăciunii de vineri. Nouă angajaţi locali ai ambasadei Marea Britanie au fost arestaţi la 28 iunie după manifestaţiile organizate împotriva realegerii ultraconservatorului Ahmadinejad în scrutinul prezidenţial de la 12 iunie. Potrivit Guvernului britanic, doi dintre ei se află în continuare în detenţie.

Autorităţile iraniene au acuzat ambasada Marii Britanii că şi-a infiltrat aceşti angajaţi printre manifestanţii opoziţiei pentru a provoca dezordine, lucru pe care Londra l-a dezminţit cu vehemenţă. Londra, "preocupată" de anunţul privind acţiuni juridice împotriva angajaţilor ambasadei….. Angajaţi ai ambasadei britanice la Teheran, aduşi în faţa justiţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here