Costurile reale ale vieţii de student străin în Marea Britanie

0
69

Taxele de şcolarizare de până la 9.000 de lire sterline (aproximativ 11.090 de euro) din Marea Britanie nu sunt singurele cheltuieli pe care trebuie să le aibă în vedere studenţii care aleg o universitate din Regatul Unit, arată o analiză realizată de ”The Telegraph”.

În cazul în care deja ţi-ai găsit facultatea la care vrei să studiezi în Marea Britanie, atunci este o idee bună să ştii exact cât te va costa toată experienţa.

Asta pentru că, în afara taxelor, mai trebuie luate în considerare şi alte cheltuieli care vor afecta bugetele studenţilor, potrivit unei analize realizate de publicaţia ”The Telegraph”.

Cazarea

Site-ul Studentmoneysaver.co.uk  a realizat un sondaj în care au fost întrebaţi 250 de studenţi la ce ar vrea să facă economii: la băutură, transport, cazare, cheltuieli lunare sau costul unei ieşiri în oraş. 

70% au vrut să economisească la cazare, lucru deloc suprinzător având în vedere faptul că aceasta reprezintă cea mai mare cheltuială în anii de studenţie.

Potrivit unei studente în anul 3 la Facultatea de Politică şi filozofie din York, împrumutul pentru studenţi nu-ţi acoperă cheltuielile pentru cazare, care sunt cu 800 de lire sterline mai mult şi dacă nu ai părinţi care să te ajute, sau un job cu jumătate de normă, îţi va fi foarte greu să te descurci.

Cel mai bine ar fi, ca atunci când mergi să vizitezi nişte posibile universităţi, să-ţi faci puţin timp şi pentru a explora zonele rezidenţiale pentru studenţi ca să-ţi poţi face o idee despre preţurile pentru cazare.

Costurile reale ale vieţii de student străin în Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here