Daily Mail: Milionari britanici folosesc organizatii din Romania pentru a fenta fiscul

Ministerul britanic de Finante crede ca unii donatori directioneaza sume mari unor organizatii de caritate care isi desfasoara activitatea in Romania pentru a obtine scutiri fiscale in Marea Britanie, dar mare parte din acesti bani se intorc la donatori, scrie Daily Mail.

Potrivit unor surse oficiale citate de cotidianul britanic, controversata lege privind impozitul pe veniturile mari al ministrului britanic de Finante, George Osborne, a vizat, partial, persoanele bogate care dau bani pentru organizatii de caritate din Europa de Est, in special din Romania, pentru a obtine reduceri la plata impozitelor.

Oficialii suspecteaza ca sume mari de bani nu sunt folosite cu adevarat in scopuri caritabile, iar, in unele cazuri, banii se intorc la donatori.

In ultimii ani, in Marea Britanie s-au strans sume mari de bani pentru organizatiile caritabile din Romania, dupa dezvaluirile privind tratamentele brutale aplicate orfanilor si copiilor cu dizabilitati.

Trezoreria britanica ii suspecteaza pe unii donatori ca ofera bani unor organizatii caritabile "suspecte" din Romania pentru a da mai putini bani la fisc. Dupa aceea, ei folosesc banii donati pentru a-si finanta propriile afaceri.

Daily Mail: Milionari britanici folosesc organizatii din Romania pentru a fenta fiscul

… 

Daily Mail: Milionari britanici folosesc organizatii din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here