Fiecare copil din Marea Britanie se va naste dator cu 17.000 de lire

Fiecare copil din Marea Britanie va începe viaţa datorând 17.000 de lire, din cauza deciziei imorale a premierului Gordon Brown de a permite ca datoria guvernului să scape de sub control, declara reprezentantul Conservatorilor, David Cameron.

Demarând o campanie de atac împotriva laburiştilor, liderul conservatorilor aprecia că actuala recesiune este în esenţă o "criză a datoriei".

Brown a împrumutat mai mulţi bani într-un deceniu decât toate guvernele din istoria ţării la un loc,iar datoria este preconizată că va creşte la peste un trilion de lire sterline până în 2013, arăta Cameron. Aceasta înseamnă că datoria per persoană va fi de 17.031 lire. Doar pentru plata dobânzii, fiecare copil va plăti de-a lungul vieţii 67 mii lire în taxe.

Cameron s-a gândit să puncteze campania cu un poster în care apare un copil cu textul "Nasul tatei, ochii mamei şi datoria lui Gordon Brown" .

Campania se pare că este inspirată din una similară, demarată în SUA împotriva politicii preşedintelui George W Bush de creştere a datoriei statului, în care copiii erau arătaţi muncind în fabrici, pentru a ilustra viitorul lor.. Antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here