Jurnal de student român în Marea Britanie


Viaţa de student în Marea Britanie este aproape similară cu cea din România. Diferenţa constă în atitudinea profesorilor şi în studiile aplicate, mărturisesc trei tinere românce.

Anul trecut, 3.000 de tineri români au plecat la studii în Marea Britanie, atraşi de mirajul formării profesionale peste hotare.

Şi, chiar dacă parlamentul britanic a aprobat recent chiar triplarea taxelor universitare, acestea ajungând până la 9.000 de lire sterline pe an, universităţile din Regatul Unit rămân o atracţie pentru români. Motivul principal, susţin trei tinere românce, este atitudinea colegilor şi a profesorilor.

Învăţământ foarte practic

Cristina Chiriac, Diana Paroiu şi Alina Totti urmează cursurile universităţii West minster. Prima este masterandă în comunicarea internaţională, iar celelalte frecventează studii de licenţă în relaţii publice. Influenţate de poveştile colegilor care au studiat în Marea Britanie şi mizând pe "sistemul educaţional bine pus la punct", cele trei românce susţin că principala motivaţie pentru alegerea Universităţii Westminster a fost "şansa în carieră" care derivă de aici.
….Jurnal de student român în Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here