Marea Britanie: Politicienii români să respecte decizia CCR și să asigure stabilitatea politică


Ambasadorul Marii Britaniii la București, Martin Harris, speră că începând din toamnă, atenția autorităților de la București se va concentra asupra reformelor economice și instituționale și întărirea statului de drept.

„România a avut o vară lungă și fierbinte. Speranța mea (ca o persoană optimistă) este că temperaturile vor scădea în toamnă, iar atenția se va concentra asupra reformelor economice și instituționale și întărirea statului de drept”, scrie, azi, pe blog Martin Harris.

El amintește că există multe decizii importante de luat, în cadrul acordului FMI cu România, de exemplu în ceea ce privește privatizarea întreprinderilor de stat.

„În ceea ce privește statul de drept, Executivul, sistemul judiciar și Parlamentul trebuie să continue acțiunile recomandate de Comisia Europeană în raportul din luna iulie. Acesta este modul cel mai bun de a consolida reputația României în rândul investitorilor și a altor parteneri”, conchide diplomatul britanic.

Britanicii încurajează politicienii români să respecte decizia CCR

Marea Britanie a luat notă de decizia Curții Constituționale din România de a invalida referendumul de suspendare a președintelui Băsescu, din cauza numărului insuficient de alegători care au participat la vot, așa cum prevede legea românească, se arată într-un comunicat al Ministerului britanic de Externe, dat publicității aseară.

Citiţi mai mult: Marea Britanie: Politicienii români să respecte decizia CCR și să asigure stabilitatea politică – Guvern > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ambasadorul-Marii-Britanii-la-Bucureti-sper-ca-Romnia-s-se-concentreze-asupra-reformel-99771.html#ixzz24Nr2sMYt
EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here