Marea Britanie, referendum privind statutul intr-o Europa Federala?


Premierul Marii Britanii, David Cameron, ar dori renegocierea statului pe care tara sa il are in Uniunea Europeana, tinand cont de tendinta tot mai mare de federalizarea din structura europeana.

Cameron i-a avertizat in secret pe liderii europeni de intentia sa de a organiza un referendum, in cazul in care se va continua pe ideea crearii unei "Europe Federale", arata Daily Mail.

Pozitia premierului britanic, in contextul discursului lui Jose Manuel Barroso care a cerut implementarea unui nou tratat pentru crearea Federatiei Statelor Unite, pare a duce Coalitia de la Londra catre un nou referendum inainte de urmatoarele alegeri.

Avocatii guvernamentali ar fi inceput deja sa lucreze la un referendum privind ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana fara adeziune politica. David Cameron ar planifica un discurs important privind Europa si intesificarea doctrinei federalismului.

"Legislatia, introdusa de Coalitie, cere ca Guvernul sa demareze un referendum inainte de a ceda si mai multa suveranitate in favoarea Bruxelles-ului", arata un oficial britanic.

"Un nou tratat, in genul celui propus de Barroso, Hollande si Merkel, era de asteptat. Era evident ca zona euro se indreapta catre o uniune politica si fiscala. Este timpul sa ne examinam relatia cu Europa si sa ne pregatim cum trebuie pentru ceea ce ar putea fi o renegociere dramatica", a spus Heaton-Harris, fost membru al Parlamentului European.

Barroso cere o federatie a statelor natiune

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a facut apel pentru transformarea Uniunii Europene intr-o "federatie a statelor-natiune", criticand nationalismul manifestat in cadrul uniunii, in ultima perioada.

Barroso: Este nevoie de o federatie a statelor-natiune

O asemenea transformare este necesara pentru a combate criza economica, a adaugat Barroso, in cadrul unui discurs sustinut in fata Parlamentului European din Strasbourg, miercuri.

Potrivit spuselor sale, Grecia va fi capabila sa ramana in zona euro, daca va respecta conditiile impuse pentru acordarea sprijinului financiar de care are nevoie.

"Nu putem sa facem parte din aceeasi uniune si sa pretindem ca nu este asa. Nu putem face declaratii care provoaca indoieli. Cum putem sa-i convingem pe altii ca putem gasi solutii la criza? Este, de fapt, o criza politica si nu exista criza politica la care sa nu existe o solutie politica", a spus Barroso.

Marea Britanie, referendum privind statutul intr-o Europa Federala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.