Proiectul care „ar putea scoate Marea Britanie din UE”: Germania propune o Armată Europeană

0
80


Un proiect de legi pentru întărirea securităţii UE şi formarea unui Minister European de Externe şi a unei posibile Armate Europene a fost propus de către Ministrul de Externe al Germaniei, Guido Westerwelle. Proiectul este susţinut de 11 ţări membre UE.

 

Ziarul britanic Guardian scrie despre proiectul de lege propus de ministrul german de externe pentru întărirea sistemului de securitate din interiorul Uniunii Europene, proiect susţinut de 11 ţări membre UE.

"Cinci din cele mai mari 6 ţări membre UE susţin planul care ar putea introduce un minister pan-European de externe şi un vot majoritar care să ocolească dreptul de veto al Marii Britanii.", scrie guardian.co.uk.

Dreptul de veto deţinut de Marea Britanie, care nu susţine, conform presei din Anglia, acest proiect, ar putea fi ocolit, susţine Guardian, printr-un vot comun al ţărilor membre UE.

De altfel, proiectul în sine vorbeşte despre eliminarea puterii unei singure ţări de a bloca un proiect de legi European şi acordarea puterii decizionale unui vot majoritar printre statele membre.

Proiectul care "ar putea scoate Marea Britanie din UE": Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here