Rata șomajului în Marea Britanie va continua să crească până în 2016

Șomajul în Marea Britanie va continua să crească în următorii cinci ani, în toate regiunile țării, pe măsură ce efectele celor mai drastice reduceri de cheltuieli guvernamentale de la al doilea război mondial încoace se vor face simțite, se arată într-un raport al Centre for Economic and Business Research (CEBR).

Șomajul în Nord-Estul Marii Britanii va crește de la 12% în prezent la 13% în 2016, în timp ce în Irlanda de Nord rata șomajului va urca de la 8,8% la 10,7% în același interval, se arată în raportul grupului citat de agenția de știri Bloomberg. Aceste regiuni au o proporție foarte mare de bugetari, fapt care afectează prognoza șomajului, consideră CEBR.

În ceea ce privește Londra, rata șomajului, aflată în prezent la 10,3%, va crește la 10,7% anul viitor, urmând să se mențină la același nivel până în 2016.

„Pentru mare parte din Marea Britanie urmează alți cinci ani de chin”, a declarat Rob Harbron, economist la CEBR, în cadrul acestui raport. „Prognoza este dificilă pentru gospodăriile britanice, în special pentru cele dependente de slujbe în cadrul aparatului bugetar”, a adăugat acesta citat de Bloomberg.

Rata șomajului în Marea Britanie va continua să crească până în

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here