Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 86 de ani ‎


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii sărbătoreşte sâmbătă împlinirea vârstei de 86 de ani în familie şi în cea mai strictă intimitate la castelul Windsor, a anunţat Palatul Buckingham, citat de AFP, potrivit Agerpres.
Regina s-a născut pe data de 21 aprilie 1926, însă aniversarea sa este sărbătorită oficial în luna iunie, pentru a beneficia de o vreme mai prielnică. Anul acesta celebrarea va avea loc pe data de 16 iunie, odată cu tradiţionala defilare militară ‘Trooping the Colours’.

În onorea reginei, sâmbătă dimineaţa BBC-ul şi-a început emisiunea cu imnul ‘God Save The Queen’, iar regimentele regale de la Hyde Park şi Turnul Londrei au tras 41 de salve de tun. La Hyde Park, un cal speriat a scăpat de sub control provocând panică în rândul publicului, dar a fost în cele din urmă stăpânit.

‘Regina îşi petrece ziua în familie şi sărbătoreşte în intimitate aniversarea sa’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham, acesta precizând că suverana britanică se află la castelul Windsor, unde îşi petrece de obicei weekendurile.

În pofida vârstei, regina Elisabeta a II-a are o stare de sănătate excelentă. Ea este pasionată de echitaţie, la fel ca şi fetele sale Anne şi Zara şi a fost prezentă în cursul zilei de vineri la cursele pentru cai de la Newbury (vestul Londrei), unde doi dintre caii săi au participat la competiţie. Deşi aceştia nu au câştigat, regina a părut foarte destinsă, discutând cu numeroase personalităţi.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 86 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here