Acasă Stiri Sute de laptopuri au dispărut de la Ministerul britanic al Apărării

Sute de laptopuri au dispărut de la Ministerul britanic al Apărării

Situaţie îngrijorătoare la Ministerul Apărării din Marea Britanie: potrivit unui raport, peste 650 de computere portabile au fost furate şi 89 au fost pierdute în ultimii 4 ani. Este al doilea scandal în centrul căruia se află Ministerul britanic al Apărării anul acesta.

 

Pe lângă computere, raportul Ministerului britanic al Apărării arată că lipsesc peste 120 de stick-uri de memorie, dintre care unele conţineau informaţii secrete sau clasificate.

De anul trecut şi până acum Guvernul britanic a fost zguduit de mai multe scandaluri legate de gestionarea bazelor de date şi a informaţiilor confidenţiale.

În noiembrie 2007, fiscul din Marea Britanie a pierdut 2 cd-uri cu informaţii despre alocaţiile familiale ale 25 de milioane de oameni. În decembrie 2007, poşta britanică a pierdut cd-uri care conţineau datele de identificare a 6.000 de conducători auto.

Luna decembrie a fost una cu ghinion pentru autorităţile britanice: tot atunci, poliţia anunţa că informaţii referitoare la cazierul mai multor deţinuţi fuseseră trimise la o adresă greşită.

La scurt timp, guvernul a pierdut un disc cu datele de identificare ale 3 milioane de candidaţi la obţinerea permisului de conducere. Iar spre sfârşitul anului, 9 centre medicale au anunţat că au pierdut cd-uri cu datele personale ale pacienţilor.

În ianuarie anul acesta, Ministerul Apărării a anunţat că un computer care conţinea dosarele a 600.000 de recruţi a fost furat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here