Acasă Stiri Sute de laptopuri au dispărut de la Ministerul britanic al Apărării

Sute de laptopuri au dispărut de la Ministerul britanic al Apărării

0
76

Situaţie îngrijorătoare la Ministerul Apărării din Marea Britanie: potrivit unui raport, peste 650 de computere portabile au fost furate şi 89 au fost pierdute în ultimii 4 ani. Este al doilea scandal în centrul căruia se află Ministerul britanic al Apărării anul acesta.

 

Pe lângă computere, raportul Ministerului britanic al Apărării arată că lipsesc peste 120 de stick-uri de memorie, dintre care unele conţineau informaţii secrete sau clasificate.

De anul trecut şi până acum Guvernul britanic a fost zguduit de mai multe scandaluri legate de gestionarea bazelor de date şi a informaţiilor confidenţiale.

În noiembrie 2007, fiscul din Marea Britanie a pierdut 2 cd-uri cu informaţii despre alocaţiile familiale ale 25 de milioane de oameni. În decembrie 2007, poşta britanică a pierdut cd-uri care conţineau datele de identificare a 6.000 de conducători auto.

Luna decembrie a fost una cu ghinion pentru autorităţile britanice: tot atunci, poliţia anunţa că informaţii referitoare la cazierul mai multor deţinuţi fuseseră trimise la o adresă greşită.

La scurt timp, guvernul a pierdut un disc cu datele de identificare ale 3 milioane de candidaţi la obţinerea permisului de conducere. Iar spre sfârşitul anului, 9 centre medicale au anunţat că au pierdut cd-uri cu datele personale ale pacienţilor.

În ianuarie anul acesta, Ministerul Apărării a anunţat că un computer care conţinea dosarele a 600.000 de recruţi a fost furat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here