10 ani de romani.co.uk. Face cinste la „Terasa romaneasca” 54, Farringdon Street, in 20 februarie

In urma cu zece ani a luat fiinta portalul www.romani.co.uk  care este astazi cel mai important loc de intalnire al romanilor din Marea Britanie.

De-a lungul ultimilor zece ani www.romani.co.uk a devenit unul dintre cele mai importante canale de comunicare ale romanilor stabiliti in Marea Britanie. Informatii, interviuri, organizare de evenimente, sondaje de opinie ale comunitatii, lobby pentru imaginea romanilor din Marea Britanie si pentru drepturile muncitorilor pe piata muncii, parteneriate media la cele mai importante evenimente ale comunitatii, promovarea afacerilor si reprezentantilor romanilor din UK, ghiduri de informare-sunt doar cateva dintre proiectele pe care acest portal a reusit sa le aduca romanilor din Marea Britanie de-a lungul celor 10 ani de existenta.

In prezent comunitatea romani.co.uk are aproape 10,000 de membrii activi care gasesc aici ceea ce le lipseste in viata de zi cu zi pe taram britanic.

Maddy Benson a infiintat romani.co.uk din nevoia de a comunica cu putinii romani din Anglia in anul 2000, din dorinta de a redescoperi radacinile romanilor de aici. Motto-ul nostru este " Impreuna ne este mai usor " si asta pentru ca atunci cand esti departe de casa doar strangand randurile poti sa reusesti sa creezi o imagine, sa expui un punct de vedere si sa ai o voce care se face auzita.

Incercand sa asternem pe o foaie care sunt cele mai importante realizari pe care le-am adus comunitatii am depanat amintiri care nu sunt altceva decat episoade triste si vesele din istoria diasporei romanesti din UK. Am ridicat problematica romanilor ilegali din vremurile de demult, am sponsorizat cazuri disperate ale unor romani de aici, am promovat talente si am luptat pentru un tratament drept aplicat romanilor in Marea Britanie.

In data de 20 februarie 2010 membrii, colaboratorii si toti cei care cunosc romani.co.uk vor putea participa la aniversarea de 10 ani a romani.co.uk.
Evenimentul va avea loc la noul restaurant "Terasa romaneasca" – 54, Farringdon Street, EC4A 4BD, City of London, incepand cu ora 18.00.


Va asteptam pentru a afla ce v-a adus printre noi, de ce ati ramas si pentru a auzi povestea voastra de romani in UK.

Pentru discutii despre aceasta intalnire, schimb de pareri cu cei care vor veni , va rugam vizitati forumul romani.co.uk aici (click) .

Detalii despre aceasta intalnire puteti viziona si acest film pe YouTube http://www.youtube.com/watch?v=E4Bcz4WyR9E  .

 

Inno Brezeanu
webmaster@romani.co.uk
www.romani.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.