2,7 miliarde lire sterline – costul beţiei în UK

Cel puţin 8.700 de britanici mor în fiecare ani din cauza problemelor cu alcoolul, arată un raport medical publicat chiar după Revelion, când camerele de urgenţă ale spitalelor au fost pline de petrecăreţi care au întrecut orice măsură

Nu mizeria lăsată pe străzi în urma beţiei continue dintre Crăciun şi Anul Nou, şi nici lipsa de la serviciu câteva zile, din pricina mahmurelii sunt cele mai grave efecte ale consumului excesiv de alcool din Regatul Unit (UK).

Cea mai gravă problemă o reprezintă efectele ascunse ale beţiilor, care duc la boli cronice, decese şi costă bugetul de stat 2,7 miliarde lire. La atât se ridică costul consumului de alcool, care a luat proporţiile unei maladii naţionale, potrivit Colegiului Regal al Medicilor (RCP) din UK. Deloc întâmplător, ei şi-au făcut public raportul după Revelionul 2010, în încercarea de a atrage atenţia că afecţiunile provocate de alcool reprezintă cam 2,7% din bugetul de circa 100 miliarde lire al Sistemului Naţional de Sănătate (NHS). Suma cheltuită cu problemele medicale generate de alcool s-a dublat în ultimii cinci ani, în timp ce personalul medical este pus în pericol de asistarea zilnică a unor beţivi turbulenţi. Într-o perioadă ceva mai lungă (între 1991 şi 2006) s-a dublat (urcând până la 8.758) şi numărul de decese provocate de consumul excesiv de alcool, care a dus la boli grave sau accidente mortale.

 ….

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.