Ambasada României la Londra are de plătit peste 200.000 de lire pentru taxe de trafic

Ambasada României la Londra se numără printre reprezentanţele diplomatice care nu au plătit taxa pentru descongestionarea traficului în centrul capitalei britanice, acumulând datorii de peste 200.000 de lire sterline (peste 260.000 de euro).

Ambasada americană deţine însă recordul în ceea ce priveşte sumele datorate, care se ridică, potrivit ziarului britanic, la peste 2 milioane de lire sterline, provenind din taxa de 8 lire/zi pentru circulaţia în centrul oraşului şi amenzi rutiere, relatează The Guardian, în pagina electronică de sâmbătă.

Conform datelor furnizate de Transport for London, în baza unei cereri formulate în baza legii privind accesul la informaţii, 20 de ambasade datorează municipalităţii peste 10 milioane de lire.

Ambasada americană se află în dispută cu Primăria Londrei din iulie 2005, când, în baza instrucţiunilor Departamentului de Stat, a declarat că taxa pentru circulaţia în centrul Londrei este ilegală, în conformitate cu Convenţiile de la Viena, şi a cerut personalului diplomatic să nu o mai achite…..Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.