Ambasadorul Martin Harris: Marea Britanie nu va introduce vize pentru români


Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, joi, că Guvernul britanic nu are în vedere introducerea vizelor pentru cetăţenii români.

Întrebat despre posibilitatea introducerii vizelor pentru cetăţenii români, Harris a precizat: "Aceasta nu este poziţia Guvernului Marii Britanii".

Solicitat să se pronunţe, pe de altă parte, asupra comentariul ministrului de Interne, Theresa May, referitor la libera circulaţie a românilor şi bulgarilor în Marea Britanie şi la introducerea vizelor, Harris a precizat că Teresa May nu s-a referit la România şi Bulgaria.

"Nu cred că Theresa May s-a referit la România şi Bulgaria. Poziţia Guvernului Marii Britanii rămâne la fel: că avem restricţiile care vor dura până la sfârşitul anului 2013 şi care vor fi ridicate după această dată. Theresa May a făcut referire la analiza de impact a legislaţiei UE asupra Regatului Unit, care este o analiză profundă – care sunt avantajele, care sunt dezavantajele de legislaţie UE – şi eu cred că pentru noi e foarte important să combatem abuzurile legate de circulaţia forţei de muncă", a spus Harris.

Secretarul de stat Ovidiu Dranga a declarat, la începutul acestei săptămâni, că MAE român a primit asigurări că Guvernul britanic nu îşi va schimba politica privind libera circulaţie, dar şi că restricţiile pe piaţa muncii pentru români nu se vor prelungi după 1 ianuarie 2014, declaraţiile recente ale unor oficiali britanici pe această temă fiind "în cheie electorală".

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a declarat că Londra ar putea introduce măsuri pentru a bloca afluxul de imigranţi din unele state membre UE, cel mai probabil România şi Bulgaria. Într-un interviu acordat publicaţiei The Sunday Times, Theresa May s-a declarat îngrijorată de impactul asupra economiei britanice al unui nou val de imigranţi. Ea susţine că directiva UE privind libertatea de circulaţie, care garantează dreptul celor 500 de milioane de cetăţeni europeni să călătorească liber în cadrul Uniunii, ar trebui revizuită.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a confirmat că Londra ar putea impune restricţii imigranţilor din unele state europene, după ce ministrul de Interne a evocat această idee, iar presa a speculat că ar fi vorba de România şi Bulgaria, informează BBC News online.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/ambasadorul-martin-harris-marea-britanie-nu-va-introduce-vize-pentru-romani_48393.html#ixzz2906zyfHx

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/extern.html#ixzz2906ngmNd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.