Anunţul ISTORIC care zguduie Europa: Referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE

Premierul britanic David Cameron a avertizat, miercuri, că fără o reformă a Uniunii Europene, britanicii riscă să "devieze către ieşirea" din blocul comunitar, într-un discurs foarte aşteptat privind viitorul legăturilor dintre Londra şi UE, relatează AFP. Cameron a subliniat că susţine organizarea unui referendum privind apartenenţa Marii britanii la UE până în 2017.

"Dacă nu vom răspunde provocărilor, pericolul este ca Europa să eşueze, iar britanicii să devieze spre ieşire", a declarat David Cameron.

El a anunţat că referendumul va fi organizat în condiţiile în care partidul său va obţine un nou mandat pentru guvernarea ţării în alegerile ce vor avea loc în 2014. "Va fi un referendum pe o problemă clară: in/out" (înăuntru/afară) şi va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015, a declarat şeful Guvernului britanic.

"După ce vom negocia un nou acord" privind relaţiile Marii Britanii cu UE, "vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simplă: rămânem în cadrul UE pe această nouă bază sau ieşim complet. Va fi un referendum pe tema apartenenţei sau nu la UE", a declarat Cameron în acest discurs-cheie despre Europa.

Noua relaţie a Marii Britanii cu UE "va fi o relaţie centrată pe piaţa unică", a declarat el.

mai mult la :

Anunţul ISTORIC care zguduie Europa: Referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.