BBC: Tendinţă.Tot mai multe tinere se călugăresc ‎

Din ce în ce mai multe tinere din Marea Britanie aleg să se călugărească, se arată într-un documentar al BBC.

Catherine are 25 de ani şi, în ultimii ani, a studiat, s-a distrat şi a lucrat ca model. Cu toate astea, a simţit că nu poate să fie împlinită decât dacă îşi închină viaţa Domnului.

"Am mers la castinguri, iar, după prima mea defilare plătită, am mers acasă şi mă simţeam pustie. Mă întrebam dacă asta e tot, pentru că nu eram deloc încântată. Iubesc oamenii şi îmi place să mă distrez, dar trebuie să fie ceva mai mult", explică tânăra.

Catherine a vizitat mănăstirea St. Dominic, care primeşte mirenii să trăiască acolo pentru o perioadă. Acum, ea este novice.

"Nu există un tipar al călugăriţelor. Vin multe fete care au avut prieteni şi s-au distrat, au mers la petreceri şi au băut, dar caută ceva mai mult. Vor mai mult", explică sora Hyacinthe, care caută tinere care îşi doresc să îmbrace straiele monahale.

Călugăriţele franciscane de la Renewal formează una dintre cele mai tinere comunităţi monahale din Marea Britanie. Media lor de vârstă este 30 de ani. Ele se implică în viaţa comunităţii, îngrijesc oamenii fără adăpost şi vizitează şcolile din parohie. Sora Jacinta a crescut în Northampton şi lucra ca terapeută. Iniţial, şi-a reprimat dorinţa de a se călugări, pentru că îi era teamă de schimbarea radicală pe care ar fi suferit-o viaţa ei. A fost novice opt ani înainte să depună jurământul final.

….BBC: Tendinţă.Tot mai multe tinere se călugăresc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.