China a executat un cetăţean britanic, condamnat la moarte pentru trafic de droguri

China a executat un cetăţean britanic, Akmal Shaikh, condamnat la moarte pentru trafic de droguri, a anunţat premierul britanic, Gordon Brown, care a condamnat execuţia în "termenii cei mai fermi".

"Condamn execuţia lui Akmal Shaikh în termenii cei mai fermi şi sunt scandalizat şi dezamăgit că apelurile noastre insistente la clemenţă nu au fost respectate", a declarat Brown într-un comunicat. "Sunt deosebit de îngrijorat de faptul că nu s-a efectuat o evaluare a sănătăţii mentale (a condamnatului)", a adăugat acesta prezentând "condoleanţe" părinţilor şi prietenilor lui Akmal Shaikh, potrivit cărora acesta suferea de afecţiuni psihice.

China a confirmat marţi execuţia prin injecţie letală a cetăţeanului britanic , potrivit agenţiei China Nouă, care precizează că aceasta a avut loc marţi, la Urumqi, capitala provinciei Xinjiang. Beijingul a anunţat marţi dimineaţa că Tribunalul suprem chinez a aprobat condamnarea la moarte a britanicului, justificând pedeapsa cu moartea prin caracterul său disuasiv şi apreciind că "elementele transmise de partea britanică nu au fost suficiente pentru a dovedi că Akmal (Shaikh) suferea de o boală mentală". Avizul Curţii supreme precede în general la scurt timp execuţia efectivă. Shaikh este primul cetăţean european executat în China în ultimii 50 de ani, potrivit organizaţiei nonguvernamentale Reprieve, cu sediul la Londra.

……

China a executat un cetăţean britanic, condamnat la moarte pentru trafic de droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.