Cum se face o aplicaţie de succes în Marea Britanie?

UCAS este platforma naţională on-line prin care elevii aplică pentru un program de licenţă în Marea Britanie şi prin intermediul căreia primesc răspunsurile oficiale de la universităţi.

Primul pas important este alegerea programelor de studiu. Nu este uşor deloc să îţi hotărăşti viitorul, însă pentru a avea o aplicaţie reuşită va fi necesar să îţi setezi ţinta foarte clar. Astfel, vei şti din timp cum să îţi motivezi alegerea, ce criterii de eligibilitate trebuie satisfăcute şi de la cine să ceri o scrisoare de recomandare.

Al doilea pas este aplicaţia propriu-zisă. Pe contul tău de UCAS va trebui sa completezi mai multe secţiuni şi să adaugi eseul tău motivaţional (sau Personal Statement). Eseul reprezintă cartea ta de vizită, piesa de rezistenţă a aplicaţiei tale şi necesită o atenţie deosebită pentru ca aplicaţia să aibă succesul scontat.

Tot în cadrul pasului doi, trebuie să te preocupe obţinerea unei scrisori de recomandare. Aceasta vine de la un profesor care te cunoaşte, care te-a remarcat şi care este capabil să te individualizeze cumva între miile de aplicanţi la programele vizate de tine.

Cum se face o aplicaţie de succes în Marea Britanie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.