Deficitul comercial al Marii Britanii, la niveluri record

Deficitul comercial al Marii Britanii a atins noi niveluri record dupa ce importurile au crescut in septembrie, afectand astfel planurile guvernului britanic de a incerca o refacere economica in baza exporturilor.


Exporturile au crescut foarte putin, determinand astfel un deficit comercial cu restul lumii in valoare de 9,8 miliarde de lire, considerabil mai mare decat nivelul estimat de 8 miliarde de lire si cel mai mare deficit lunar inregistrat, din momentul in care au inceput masuratorile, in 1998, informeaza The Guardian.

Situatia creste riscurile si presiunile puse pe PIB-ul celui de-al treilea trimestru, a carui crestere a fost de doar 0,5 procente. Cresterea deficitului poate sa insemne si o intrare a PIB-ului in teritoriu negativ si, astfel, apropierea recesiunii in Marea Britanie.

Exportatorii britanici au resimtit puternic scaderea cererii pentru produsele lor in zona euro, facandu-se simtite efectele austeritatii fiscale si, in general, ale crizei care afecteaza economiile europene.
….

Deficitul comercial al Marii Britanii, la niveluri record

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.