Demnitarii britanici jefuiesc banii publici

Noi si lumea - Demnitarii britanici jefuiesc banii publici» Premierul britanic, Gordon Brown, fortat sa apere sistemul subventiilor membrilor parlamentului, dupa dezvaluirile publicatiei "Daily Telegraph".

» In Marea Britanie se amplifica vocile celor care cer reforma urgenta a sistemului si transparenta cheltuielilor parlamentarilor din banii publici.

Ceea ce am citit in «Daily Telegraph» arata ca avem nevoie de un sistem mai transparent decat cel actual." Edward Garnier, ministrul "din umbra" al Justitiei Dezvaluirile publicatiei britanice "Daily Telegraph" despre modul in care mai multi parlamentari cheltuiesc banii publici din sistemul subventiilor au pus politicienii pe jar, in frunte cu premierul Gordon Brown, aflat si el printre "contravenienti". 13 parlamentari au fost deranjati de intrebarile ziarului privind modul in care folosesc banii din sistemul subventiilor Parlamentului pentru a-si subventiona "stilul de viata" privat.

Toate derapajele semnalate au declansat un scandal in care se afla si Gordon Brown, solicitat sa inlocuiasca sistemul cheltuielilor curente. Chitantele arata ca premierul i-a platit in cativa ani de zile fratelui sau Andrew, director la EDF Energy, peste 6.500 lire sterline pentru curatenia apartamentului privat al acestuia din Westminster. De asemenea, el a folosit alocatia parlamentara si a cerut bani pentru schimbarea locuintei de serviciu cu putin timp inainte de a se muta in Downing Street 10 ca prim-ministru. Notele de plata arata ca, asemenea altor parlamentari, premierul foloseste regulat alocatiile pentru reparatii, proiecte de decoratiuni interioare si cumpararea de furnituri. Jack Straw a primit 50% reducere a taxei catre administratia locala, dar a cerut acoperirea cheltuielilor in totalitate din banii publici. Vara trecuta, el a descoperit "greseala" cand Inalta Curte i-a cerut detalierea cheltuielilor, acesta trebuind sa achite diferenta. Lord Mandelson, ministru pentru Afaceri, a cerut mii de lire sterline pentru a-si repara locuinta, dupa ce si-a anuntat pensionarea din Parlament. si-a vandut casa cu 136.000 lire sterline. La fel Douglas Alexander, secretar de stat pentru Dezvoltare internationala, care a cerut 30.000 lire sterline pentru locuinta personala, care suferise daune in urma unui incendiu. Hazel Blears, ministrul Comunitatilor, intr-un singur an a cerut bani pentru trei proprietati diferite. Ea a cheltuit 5.000 de lire sterline pe furnituri a trei luni dupa ce isi cumparase un al treilea apartament intr-o zona sic a Londrei. David Miliband, ministru de Externe, a cheltuit sute de lire sterline pentru gradina locuintei sale. Alistar Darling, ministru de Finante, si-a schimbat locuinta de serviciu de patru ori in patru ani. …. Demnitarii britanici jefuiesc banii publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.