Deschiderea biroului consular la Edinburgh


Începând cu data de 20 decembrie 2010, Ministerul Afacerilor Externe a deschis un Birou consular la Edinburgh, ca parte a Secţiei consulare a Ambasadei României în Marea Britanie. De la această dată poate fi prestată la Edinburgh toată gama de servicii consulare efectuate pentru cetăţenii români la Ambasada României la Londra.

Deschiderea Biroului consular de la Edinburgh se numără printre măsurile concrete adoptate de Ministerul Afacerilor Externe în vederea apropierii serviciilor consulare de comunităţile de români din Marea Britanie, prin extinderea reţelei consulare. Biroul urmează să gestioneze activitatea consulară în relaţia cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale din Scoţia, Irlanda de Nord şi Nordul Angliei. Biroul consular Edinburgh acordă consultanţă, protecţie şi asistenţă consulară cetăţenilor romani aflaţi în situaţii vulnerabile, inclusiv minorilor neînsoţiţi, persoanelor care au suferit accidente etc.

Autorităţile române nu vor elibera prin Biroul consular din Edinburgh vize de intrare în România pentru cetăţenii străini care doresc sa călătorească in România şi care au nevoie de viză, aceasta prerogativa fiind îndeplinita pe teritoriul Marii Britanii numai de Secţia consulara a Ambasadei României la Londra.

Programul de lucru cu publicul, datele de contact ale Biroului consular de la Edinburgh, precum si informaţii utile pentru cetăţenii romani, se regăsesc şi pe pagina de internet oficială a Ambasadei României la Londra la adresa www.londra.mae.ro – secţiunea servicii consulare, după cum urmează:

Biroul consular din Edinburgh

Adresa: 7/9 North St. David Street, Edinburgh, EH2 1AW

Telefon: +44 – 131 524 9498

Fax:       +44 – 131 524 94 99

Email: infoconsul.edinburgh@yahoo.co.ukAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Program de lucru cu publicul:

Luni, marţi, şi vineri intre 09:00-13:00.

Miercuri între orele 09:00 – 13:00 şi 14:00 – 18:00

Programările se fac prin telefon, fax şi poştă electronică la adresa info consul.edinburgh@yahoo.co.ukAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.   sau direct la sediul Biroului consular.

….Deschiderea biroului consular la Edinburgh

2 COMENTARII

  1. My name is Ionel Radu,I am from Doncaster and I need a legal document to send in Romania because I want to divorce.My lower is acting on my behalf and I want to know if can I have an empowerment legal field from Leeds. thank you

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.