Din înţelepciunea poliţiei britanice: „Guma de mestecat e folosită ca o monedă, în România”.

Guma de mestecat este un produs foarte căutat în România, având o valoare atât de mare încât este folosită în loc de bani, la tranzacţiile stradale.

Aceasta este concluzia la care au ajuns jurnaliştii de la publicaţia britanică Worcester News, intervievând poliţiştii care au prins doi români, acuzaţi că ar fi furat gumă de mestecat în valoare de 800 de lire sterline. 

"Doi români au fost închişi după ce au recunoscut că au furat gumă de mestecat în valoare de 800 de lire sterline din supermarketurile din Worcestershire. Poliţia a avertizat deja magazinele să-şi sporească paza şi să se aştepte la furturi masive de gumă de mestecat. Guma este vizată de hoţii din Europa de Est care o trimit în România, unde este folosită ca un fel de monedă", scrie Worcester News.

Hoţii, Constantin Barbu, de 31 de ani şi Bogdan-Constantin Panait, de 23, au fost condamnaţi la şapte zile de închisoare. Cei doi şi-au recunoscut faptele, adăugând că veniseră în Marea Britanie în căutare de lucru, însă nu reuşiseră să se angajeze nicăieri. Cum rămăseseră fără bani, au încercat să vândă guma furată pentru a obţine bani de avion şi a se întoarce în România.

Judecătorul care i-a condamnat, pe nume Nigel Cadbury, spune că a decis încarcerarea lor pentru că nu avea cum să-i amendeze şi nici nu avea rost să-i pună la muncă în folosul comunităţii, de vreme ce intenţionează să se întoarcă în România. 

Deşi este prima dată când se fură gumă de mestecat în cantităţi mari, în Worcestershire, poliţia spune că furturile au devenit o problemă majoră în districtul West Mercia, de care oraşul aparţine.

….

Din înţelepciunea poliţiei britanice: "Guma de mestecat e folosită .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.