Elizabeth a II-a a Marii Britanii – pe culmea popularităţii la 60 de ani de la urcarea pe tron


Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii cunoaşte o culme a popularităţii, la 60 de ani de la urcarea pe tron, fiind numită de presa britanică "bunică a poporului" şi "comoară naţională", după ce a avut de trecut prin destule momente dificile în privinţa imaginii sale.

Toaletele în culori pastel şi pălăriile sale demodate sunt cunoscute pe întreaga planetă. Decana de vârstă a capetelor încoronate ale Europei, ajunsă la jubileul de diamant, a trecut prin cel de-Al Doilea Război Mondial şi a asistat la dezmembrarea Imperiului Britanic.

Familia sa a trecut printr-o serie de momente dificile, regina numind anul 1992, "annus horribilis", acesta fiind marcat de divorţurile a trei dintre copiii săi, Charles, Anne şi Andrew, dar şi de izbucnirea unui incendiu în castelul Windsor, o reşedinţă preferată a reginei.

Mult mai delicat a fost însă momentul morţii prinţesei Diana, în 1997, când o ruptură s-a creat între regină şi poporul său. Răceala reginei faţă de cea care nu mai făcea parte oficial din familia regală a fost de neînţeles pentru populaţia îndurerată.

În cele din urmă, cu o zi înainte de înmormântarea Dianei, regina i-a adus acesteia un ultim omagiu, într-un discurs televizat de la Buckingham, imaginea monarhiei britanice începând să se redreseze puţin câte puţin.

"Nunta secolului", cum a fost numită căsătoria prinţului William cu Kate Middleton, a redat acestei monarhii în percepţia publică strălucirea care lipsea de la moartea prinţesei Diana.

….Elizabeth a II-a a Marii Britanii – pe culmea popularităţii la 60 de ani de la urcarea pe tron

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.