Englezii părăsesc Marea Britanie

Sătui de recesiune, de reduceri bugetare sau nemulţumiţi de politicieni, din ce în ce mai mulţi englezi din clasa mijlocie aleg să plece din Marea Britanie. Iar în ultimul timp, Polonia a devenit tot mai atrăgătoare, ţară ce pare să ofere o viaţă mai bună decât regatul englez, notează cotidianul britanic Daily Mail.

În Marea Britanie, rata infracţionalităţii este mult mai ridicată decât în Polonia

Calitatea vieţii şi nivelul de trai sunt mai ridicate în Polonia decât în Marea Britanie, arată datele ultimelor studii. Motivele principale sunt: nivelul scăzut al infracţionalităţii, mai multe zile de concediu şi, deloc de neglijat, mai multe zile însorite.

Dacă în Anglia şi Wales sunt 1.365 de infracţiuni pe an la suta de mii de persoane, în Polonia sunt 76, arată ultimele cifre ale Institutului European de Control şi Prevenire a Criminalităţii. Numărul de omucideri este relativ redus în ambele ţări, dar la alte categorii, Polonia conduce detaşat.

  • 92 de jafuri Polonia, comparativ cu 189 în regatul englez
  • 5,2 violuri înregistrate în Polonia, faţă de peste 25 în Anglia şi Wales
  • 455 spargeri în Polonia, comparativ cu 1.158
  • 184 de infracţiuni din cauza drogurilor (Polonia), faţă de 362 (Anglia şi Wales)

„Englezii care vin aici sunt uimiţi să găsească o piaţă de afaceri neexploatată şi o clasă de mijloc în dezvoltare. Cei care găsesc nişa pentru a-şi deschide o afacere, se îmbogăţesc rapid", declară Agnieszka Libura, director al Camerei de Comerţ Britanico-Polonă.

Englezii părăsesc Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.