EXPERŢII SCOTLAND YARD, ÎNGRIJORAŢI DE MAFIA RROMILOR DIN CENTRUL ISTORIC AL LONDREI

0
1021

Experţii Scotland Yard, îngrijoraţi de mafia rromilor din centrul istoric al Londrei Mafia rromilor proveniţi din România a intrat în vizorul experţilor de la Scotland Yard. Aceştia susţin că grupările mafiote s-au extins şi în centrul istoric al Londrei. Englezii spun că, de la intrarea noastră în Uniunea Europeană, criminalitatea din Regat a crescut îngrijorător. Westminster, centrul istoric şi administrativ al capitalei britanice, a fost copleşit de mafia provenită din România, scrie presa britanică. Se pare că fiecare copil care cerşeşte sau care fură le-ar aduce liderilor grupurilor profituri de peste 100.000 de lire pe an.

Poliţia londoneză spune că o mie de asemenea copii ar lucra pentru grupările clandestine ale rromilor din capitală. Minorii sunt siliţi să cerşească, să fure poşete, telefoane mobile sau portofele. Primii vizaţi sunt turiştii ajunşi în Londra. Sunt folosiţi minori cu vârste între 10 şi 14 ani, pentru că aceştia nu pot fi urmăriţi penal.

Poliţiştii britanici vor fi sprijiniţi de ofiţerii români, iar misiunea lor este să desfiinţeze organizaţiile ilegale aflate pe teritoriul Regatului. Operaţiunea este finanţată de Comisia Europeană cu un milion de lire sterline şi are în plan reabilitarea minorilor folosiţi de infractori.

EXPERŢII SCOTLAND YARD, ÎNGRIJORAŢI DE MAFIA RROMILOR DIN CENTRUL ISTORIC AL LONDREI


Antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.