Gordon Brown propune introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare internationale

Premierul britanic Gordon Brown a facut apel la statele G20 sa introduca o taxa pe tranzactiile financiare internationale. Si aceasta ar fi doar una dintre masurile pe care marile economii ale lumii le-ar putea adopta, pentru a proteja stabilitatea sistemului financiar, a declarat Gordon Brown, citat de AFP.

Premierul Marii Britanii a facut sambata o vizita surpriza in Saint Andrews, unde are loc reuniunea ministrilor de Finante si a sefilor bancilor centrale din statele G20. Prim-ministrul a estimat ca G20 trebuie "sa discute despre un contract social si economic mai bun, care sa reflecte responsabilitatea mondiala a institutiilor financiare fata de societate".  

"Printre propuneri se numara o prima de asigurare care sa reflecte riscul sistematic, crearea unui fond, dispozitii referitoare la capital sau o taxa pe tranzactiile financiare internationale", a precizat acesta. Acest punct din urma este "revolutionar", scriu jurnalistii francezi. Este similar unui impozit propus in anii ’70 de economistul James Tobin, care nu a fost aplicat, aparent, din cauza unor dificultati tehnice.
…..

Gordon Brown propune introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare internationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.