Iese Marea Britanie din Uniunea Europeana?

Parlamentarii britanici urmeaza sa se pronunte in aceasta dupa amiaza in legatura cu organizarea unui referendum privind iesirea tarii din Uniunea Europeana.

Cetatenii cu drept de vot ai Marii Britanii ar putea sa-si exprime punctul de vedere legat de o eventuala iesire a tarii lor din UE, daca Parlamentul aproba principiul unui astfel de referendum. La cererea a 100.000 de persoane care au semnat o petitie in acest sens, Camera Comunelor va vota astazi in favoarea sau impotriva unei asemenea consultari populare. In opinia analistilor, exista mari sanse ca motiunea sa fie respinsa.

Laburistii, principalul partid de opozitie, au anuntat deja ca resping aceasta idee. Liberal democratii, membri ai coaliei la putere, ar putea proceda la fel. Pe de alta parte, exista si membri ai majoritatii parlamentare, critici fata de politica promovata de primul ministru, care au dat de inteles ca votul lor poate fi pozitiv in privinta referendumului.

Ultimul sondaj realizat de partidul conservator a aratat ca 72% din membrii lui spera ca referendumul sa aiba loc. Comentand situatia, seful diplomatiei de la Londra, William Hague, un „eurosceptic convins”, a criticat totusi organizarea unei astfel de consultari in plina criza europeana. „Este o chestiune neplacuta care vine intr-un moment prost”, a afirmat ministrul pentru BBC.

….Iese Marea Britanie din Uniunea Europeana?

EU referendum: poll shows 49% would vote for UK withdrawal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.