Islamiştii din M.Britanie care plănuiau atacuri în 2006 vizau şi centrale nucleare – VIDEO


Islamiştii găsiţi vinovaţi în Marea Britanie de tentativă de atentate asupra unor zboruri transatlantice pregătiseră un plan complex, care includea atacuri asupra unor clădiri înalte, a unor centrale nucleare, rafinării petroliere şi terminale de gaze, relatează Daily Mail.

Trei fanatici islamişti de origine britanică au plănuit în 2006 atentate cu explozibile lichide disimulate în băuturi răcoritoare, pentru a arunca în aer cel puţin şapte avioane, cu efecte mai devastatoare decât cele de la 11 septembrie din SUA. Cea de-a doua fază a planului prevedea atacuri asupra unor clădiri înalte de la Canary Warf, a tunelului pietonal Greenwich de sub Tamisa, a unor centrale nucleare, rafinării petroliere şi terminale de gaze. Complotul a fost coordonat din Pakistan de organizatorul atentatelor din 7 iulie de la Londra, membru al-Qaida.

Celula a fost condusă de Ahmed Abdulla Ali (28 de ani) din estul Londrei, inspirat de Osama ben Laden, şi care a propus chiar ca autorii să îşi ia familiile la bordul avionelor pentru a evita orice suspiciune. Abdulla Ahmed Ali, Assad Ali Sarwar şi Tanvir Hussain au fost găsiţi vinovaţi, luni, pentru complot în vederea detonării unor explozibile lichide în timpul zborurilor transatlantice, riscând să fie condamnaţi la închisoare pe viaţă, în timp ce alţi presupuşi complici au fost achitaţi. Autorităţile au descoperit complotul după ce MI5 şi unităţile anti-tero l-au urmărit pe Ahmed Ali ca urmare a călătoriilor frecvente în Pakistan, plasând ulterior un microfon într-una dintre casele pe care grupul le folosea pentru fabricarea bombelor.

Islamiştii din M.Britanie care plănuiau atacuri în 2006 vizau şi centrale nucleare – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.