Liderul extremei-drepte britanice afirmă că ţara sa are „o problemă” cu infracţiunile romilor români

Liderul BNP, Nick Griffin, al cărui partid de extremă-dreapta a ajuns în Parlamentul European în urma alegerilor europene din iunie, a declarat joi că Marea Britanie "are o problemă cu infracţiunile ţiganilor români", relatează postul de televiziune Channel 4 în pagina electronică.

Liderul Partidului Naţional Britanic (BNP) a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune că există "două feluri de ţigani în Marea Britanie". "Există romii anglicizaţi, care s-au adaptat complet şi care s-au stabilit aici de generaţii, care atunci când pleacă dintr-o zonă lasă foarte curat în urma lor, astfel încât nici nu îţi dai seama că au stat acolo", declară Griffin, care precizează că nu are nicio problemă cu aceasta.

"Dar, pe de altă parte, există nomazi, în principal din Irlanda, şi ţiganii cerşetori şi hoţi de buzunare din Londra. Şi deşi elita liberală ar putea spune că este politic incorect să spui acest lucru, eu am să spun că în rândul acestora există un nivel ridicat al infracţionalităţii", a spus Griffin….

….  m.britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.