Londra a recunoscut ca efectuat un test nuclear după ce un jurnalist a visat explozia nucleara

Guvernul britanic a fost obligat să recunoască faptul că a aprobat un test nuclear în 1974, în replică la un articol scris de un jurnalist în urma unui vis, potrivit documentelor declasificate azi de Arhivele naţionale britanice, relatează AFP, citată de NewsIn.

Premierul de atunci, Harold Wilson, a făcut tot posibilul să ţină secret acest test efectuat în deşertul Nevada, din Statele Unite, în 1974. Însă nu l-a luat în considerare pe jurnalistul Daily Express, Chapman Pincher, şi sursele sale originale.

Un responsabil al Ministerului britanic de Externe a povestit această chestiune într-un memorandum adresat serviciilor premierului, după o discuţie cu John Ellison, redactorul-şef al paginilor cu ştiri insolite din cotidianul popular.

"Pincher îşi petrecea vacanţa în Scoţia, la pescuit", povesteste în acest document Crispin Tickell, care a devenit apoi ambasador britanic la ONU. „Într-o dimineaţă, a povestit că a avut un coşmar din cauza unei explozii nucleare despre care era sigur că este de origine britanică", a scris diplomatul….Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.