Marea Britanie a mărit cu 30% numărul slujbelor din agricultură oferite românilor şi bulgarilor

Marea Britanie a suplimentat cu 30% numărul locurilor de muncă sezoniere din agricultură care sunt disponibile pentru lucrătorii români şi bulgari şi a menţinut oferta de posturi pentru industria de procesare a alimentelor, a anunţat luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Autorităţile britanice au anunţat că numărul de locuri de muncă disponibile în cadrul Schemei Lucrătorilor Sezonieri din Agricultură (SAWS) va fi suplimentat cu 5.000 (de la 16.250 în 2008 la 21.250 în 2009), iar contingentul alocat industriei de procesare a alimentelor va fi menţinut la 3.500 de locuri de muncă. De asemenea, ele au anunţat că vor menţine măsurile tranzitorii pentru cetăţenii români şi bulgari până în anul 2011, dar iau în calcul reevaluarea deciziei până la sfârşitul lui 2009.

Similar Marii Britanii, Irlanda a anunţat menţinerea restricţiilor pentru lucrătorii români şi cei bulgari.

La propunerea ministrului belgian al muncii, Joel Milquet, Consiliul de Miniştri din Belgia a aprobat proiectul Decretului regal prin care se prelungeşte cu încă trei ani, până la 31 decembrie 2011, perioada de restricţionare a accesului cetăţenilor din România şi Bulgaria pe piaţa muncii…. Cotidianul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.