Marea Britanie, acuzată de implicare în atentatul din Iran, revendicat de gruparea Jundallah

Gruparea rebelă sunnită Jundallah a revendicat atentatul sinucigaş comis duminică în Iran împotriva unor comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei, a anunţat televiziunea publică iraniană, după ce presa oficială a acuzat Marea Britanie de implicare, relatează Sky News.


Cinci comandnaţi ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului iranian, şi zeci de civili au fost ucişi în atentatul din sud-estul ţării, în apropiere de graniţa cu Pakistanul.

Potrivit televiziunii publice iraniene, gruparea militantă Jundallah (Soldaţii lui Dumnezeu) a revendicat atentatul, cel mai violent din Iran în ultimii ani.

Anterior, presa oficială a citat surse informate care declarau că "Marea Britanie este implicată direct", o tactică obişnuită de a distrage atenţia de la problemele interne ale ţării.

Ministerul britanic de Externe a respins "în termenii cei mai categorici" orice acuzaţie privind implicarea Marii Britanii.

Marea Britanie, acuzată de implicare în atentatul din Iran, revendicat de gruparea Jundallah


  • Imaginea articolului Marea Britanie, acuzată de implicare în atentatul din Iran, revendicat de gruparea Jundallah

    Gruparea rebelă sunnită Jundallah a revendicat atentatul sinucigaş comis duminică în Iran împotriva unor comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei, a anunţat televiziunea publică iraniană, după ce presa oficială a acuzat Marea Britanie de implicare, relatează Sky News. citeşte tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.