Marea Britanie anunta inasprirea masurilor impotriva imigratiei muncitorilor calificati

Premierul britanic Gordon Brown a anuntat joi o viitoare inasprire a masurilor impotriva imigratiei cu scopul de a impiedica medici si alte categorii profesionale calificate din tari nemembre ale UE sa ocupe locuri de munca in Marea Britanie.  

Brown, care urmeaza sa rosteasca joi un discurs important despre imigratie, s-a angajat sa inaspreasca sistemul actual in vigoare, bazat pe puncte si care permite alegerea migrantilor autorizati sa lucreze in tara, promitand sa reduca imigratia, scrie AFP.

"Unul dintre motivele pentru care imigratia va fi redusa este inasprirea noului sistem pe puncte in cursul lunilor urmatoare", a declarat premierul britanic intr-un interviu acordat cotidianului Daily Mail.

El a recunoscut ca imigratia a reprezentat o „forta economica, sociala si culturala pentru Marea Britanie”, dar a precizat ca intelege nelinistile privind impactul pe care l-ar avea asupra britanicilor cresterea populatiei asupra locurilor de munca, a salariilor si a costului locuintelor.  

Marea Britanie sufera o penurie de medici si de infirmiere de la sosirea la putere in 1997 a Partidului laburist condus de Gordon Brown si mii dintre cadrele necesare au fost recrutate in strainatate in ultimii ani.

Sistemul pe puncte, destinat in special sa selectioneze lucratori calificati, a intrat in vigoare in vara anului 2007.

Citeşte mai multe despre  

Marea Britanie anunta inasprirea masurilor impotriva imigratiei muncitorilor calificati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.