Marea Britanie isi ia deseurile inapoi din Brazilia

1.400 de tone de deseuri exportate ilegal din Marea Britanie catre Brazilia vor fi trimise inapoi pe teritoriul britanic, autoritatile din cele doua tari discutand detaliile transportului, a anuntat Agentia britanica pentru Mediu, informeaza France Presse. Repatrierea celor peste 80 de containere va dura "cateva saptamani", a declarat Liz Parks, oficial al Agentiei.

Institutul brazilian al Mediului IBAMA anunta marti ca a recuperat circa 1.400 de tone de deseuri transportate ilegal din Marea Britanie. Unele containere au ajuns in portul Santos din statul Sao Paulo. Celelalte au fost depistate in doua porturi din statul Rio Grande do Sul, insotite de "declaratii false", din care reiesea ca ar fi vorba despre plastic reciclabil, potrivit declaratiilor oficialului IBAMA in Santos, Ingrid Oberg.

Cele 293 de tone de deseuri receptionate la Santos sunt in mare parte deseuri menajere – ambalaje, ziare sau perne. Printre cele 750 de tone de deseuri sosite in portul Rio Grande se afla baterii, seringi, prezervative si echipamente medicale cu urme de sange, a precizat oficialul IBAMA.

Deseurile au fost exportate in Brazilia de doua companii britanice, iar IBAMA deruleaza in preze… Marea Britanie isi ia deseurile inapoi din Brazilia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.