Marea Britanie: Ofiţer de poliţie condamnat pentru că a făcut sex la serviciu

Kenny Lewis, în vârstă de 26, când era poliţist în localitatea britanică Somerset, a utilizat baza de date a poliţiei naţionale (PNC) pentru a accesa fişiere confidenţiale şi a identifica femei vulnerabile.

Lewis, din localitatea Nailsea, lângă Bristol, nu a fost găsit vinovat de trei acuzaţii de viol şi o taxă privind abatere sexuală. Însă, el a pledat vinovat la opt acuzaţii privind abateri în legătură cu funcţia publică, inclusiv accesarea dosarelor confidenţiale.

Judecător Graham Cottle, de la instanţa din Exeter, i-a spus lui Lewis că s-a folosit de funcţie pentru o satisfacţie personală.

Lewis a demisionat din Poliţia Somerset, în decembrie anul trecut.

Poliţistul avea un modus operandi în a "agăţa" femei, care fie erau martore la o crimă, fie erau victime ale unui infractor, a arătat Curţii procurorul. Poliţistul se folosea de calitatea femeilor în afaceri judiciare pentru a le vizita sau telefona, sub pretextul investigaţiilor.

De exemplu, dansatoarea a intrat în atenţia lui Lewis fiind martoră la un accident de circulaţie, produs în urmă cu patru ani. Pe o altă victimă a cunoscut-o în 2007, când a condus-o la secţia de poliţie după ce a fost arestată…

Ofiţer de poliţie condamnat pentru că a făcut sex la serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.