Marea Britanie: Regina e stapana pe active de 12 miliarde de dolari

Cresterea cererii de spatii comerciale si locative in centrul Londrei a avut ca efect colateral sporirea valorii portofoliului reginei Angliei, determinand totodata si atingerea unui nivel record al veniturilor casei regale britanice, in anul Jubileului de Diamant.

Compania care detine si administreaza detinerile britanice, dar si din afara teritoriului Angliei in numele reginei a anuntat un profit de peste 360 milioane de dolari, pentru detinerea a multe spatii locative in centrul Londrei, dar si a 160.000 hectare de pamant arabil, noteaza CNN.

Valoarea totala a activelor a depasit 12 miliarde de dolari, marcand astfel o crestere de 11 procente fata de 2011.

Portofoliul, care apartine monarhului pe durata mentinerii pe tron, nu include palatul Buckingham, castelul Windsor si alte proprietati de lux care sunt detinute direct de catre familia regala.

Regina nu are posibilitatea de a lichida portofoliul, nu poate cumpara sau vinde din aceste proprietati si are dreptul la doar o mica parte din veniturile totale ale companiei.

In conformitate cu un acord care dateaza din 1760, portofoliul este administrat de catre Coroana in numele statului, iar veniturile in surplus se indreapta catre Trezorerie. In schimb, Trezoreria face o plata fixa catre monarh in fiecare an.
Acest acord a fost modificat in 2011 astfel incat regina sa poata primi 15% din veniturile companiei care ii administreaza bunurile.

…   Marea Britanie: Regina e stapana pe active de 12 miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.