Marea Britanie, sub ape! Inundaţiile au făcut ravagii în ultimele 24 … ‎

Marea Britanie, sub ape! Inundaţiile au făcut ravagii în ultimele 24 de ore!

Poile torenţiale din ultimele 24 de ore au inundat zone întinse din nordul Angliei, provocând închiderea unor drumuri şi determinând numeroase persoane să îşi părăsească locuinţele.

"În ultimele 24 de ore, în zone din North East şi North West au căzut precipitaţii cât într-o lună şi sunt aşteptate în continuare ploi, motiv pentru care cerem populaţiei să rămână vigilentă", a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Mediu.

Agenţia a anunţat, de asemenea, că a trimis echipe care să verifice barajele, să deblocheze cursurile de apă şi să monitorizeze îndeaproape nivelul apelor râurilor.

Avertizările intervin în timp ce sute de persoane şi-au petrecut noaptea luptându-se cu apele după ce ploile au generat haos în această parte a ţării vineri, inundând peste 70 de case.

Inundaţiile au afectat regiunea West Yorkshire, perturbând puternic traficul rutier. În nord, pompierii au salvat cinci adulţi şi patru copii din trei maşini surprinse de inundaţii pe autostrada A684 din zona Hawes.

Un pensionar în vârstă de 80 de ani a fost spitalizat cu răni grave după un accident în Scottish Borders.

Flacăra olimpică a fost şi ea afectată de vreme, organizatorii fiind obligaţi să anuleze un eveniment în aer liber la Blackpool.

Turiştii cu rulote şi cei din campingurile din North West au fost avertizaţi să se pregătească pentru eventuale inundaţii, iar participanţii la festivalul din Isle of Wight au fost sfătuiţi să se consulte cu organizatorii înainte să plece la drum, după ce numeroase persoane au fost blocate în trafic timp de aproximativ cinci ore în drumul către insulă.

Marea Britanie, sub ape! Inundaţiile au făcut ravagii în ultimele 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.