Marea Britanie sub troiene.Transporturile sint în continuare paralizate parţial


Transporturile erau în continuare paralizate parţial joi dimineaţa din cauza ninsorilor abundente care blochează străzile, aeroporturile şi trenurile şi exasperează cetăţenii.

Aeroportul Gatwick, situat la sud de Londra, a cărui redeschidere a fost prevăzută iniţial pentru joi dimineaţa, va rămâne închis încă o zi, pistele sale fiind în continuare impracticabile. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul aeroportului din Edinbourg din Scoţia, care speră totuşi să poate funcţiona în cursul zilei.

Aproximativ 50 la sută din trenurile de mare viteză ce urmau să circule joi între Paris şi Londra şi între Bruxelles şi Londra au fost anulate, a avertizat compania Eurostar. Întârzierile trenurilor rămase în circulaţie pot ajunge şi până la 90 de minute.

În reţeaua feroviară internă, întârzierile şi închiderile liniilor se succedă, mai ales în sudul ţării.

Nici pentru şoferi situaţia nu este mai bună. Mai multe tronsoane de autostradă au fost închise în totalitate sau parţial din cauza zăpezii. Peste 11.000 de incidente au fost înregistrate miercuri pe străzile britanice din ce în ce mai alunecoase, un număr care nu a mai fost atins vreodată în această perioadă a anului.

În faţa acestei paralizii parţiale a transporturilor, criticile au început să se multiplice în legătură cu modul în care a fost gestionată situaţia de autorităţi şi în legătură cu informaţiile puţine oferite călătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.