Nababii Marii Britanii au făcut averi uriaşe în 2011 ‎

Lakshmi Mittal rămâne cel mai bogat britanic

Averea cumulată a celor mai bogaţi 1.000 de britanici a crescut cu aproape 5%, atingând 414 miliarde de lire sterline (508 miliarde de euro), adică cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani, de când este întocmită lista.

Bogătaşii din Marea Britanie şi-au văzut averile crescând cu ochii anul trecut, în ciuda crizei. Averile lor au atins un nivel record, potrivit listei anuale publicate de "Sunday Times".

Averea cumulată a celor mai bogaţi 1.000 de britanici a crescut cu aproape 5%, atingând 414 miliarde de lire sterline (508 miliarde de euro), adică cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani, de când este întocmită această listă.

Nu mai puţin de 77 de persoane din clubul extrem de select sunt miliardari. Lista s-a îmbogăţit cu doi miliardari faţă de 2008, când a fost stabilit precedentul record.

Lakshmi Mittal, magnatul siderurgiei, indian la origine, îşi păstrează titlul de cel mai bogat om din Marea Britanie, chiar şi în condiţiile în care a pierdut un sfert din avere în ultimul an din cauza pierderii la burse a unei părţi din valoarea acţiunilor Arcelor Mittal (cel mai mare producător de oţel din lume).

Nababii Marii Britanii au făcut averi uriaşe în 2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.