Participarea Ambasadorului României la Ceremonia Anuală a Ordinului Jartierei


La 17 iunie 2013, Ambasadorul României la Londra, dr Ion Jinga, însoţit de doamna Daniela Jinga, a participat, în calitate de invitat, la Ceremonia Anuală a Ordinului Jartierei, desfăşurată la Castelul Windsor, în prezenţa MS Regina Elisabeta a II-a şi a membrilor Familiei Regale britanice.

Evenimentul a inclus primirea în rândul Ordinului a unui nou membru, generalul de aviaţie The Rt Hon Graham Eric, Baron Stirrup, fost şef al Statului Major General al armatei britanice. Prezenţa la acest ceremonial este una exclusivistă, din cadrul Corpului Diplomatic acreditat la Londra fiind invitaţi anul acesta, în afara Ambasadorului României, doar alţi trei ambasadori reprezentând Monarhii ale căror şefi de stat sunt membri ai Ordinului.

Ordinul Jartierei (The Most Noble Order of the Garter) este cel mai vechi Ordin cavaleresc, creat de Regele Edward al III-lea în 1384, grupând un număr de maxim 24 de cavaleri. Din secolul al 18-lea până în 1946, membrii erau propuşi de Guvern. În prezent, numirile, structura şi ceremonialul urmează modelul iniţial, noii membri fiind numiţi direct de Regină, pentru a recompensa activitatea desfăşurată în interes naţional sau în serviciul Majestăţii Sale.

Începând din 1987 femeile se bucură de statut egal cu bărbăţii în cadrul Ordinului. Prima femeie membră a Ordinului Jartierei a fost Lady Mary Soames, fiica cea mică a lui Sir Winston Churchill. În anul 2009, baronesa Mary Soames a fost invitata Ambasadorului Romaniei la un dejun desfăşurat în salonul de protocol al Ambasadei din 1 Bekgrave Square, unde în 193

Participarea Ambasadorului României la Ceremonia Anuală a Ordinului Jartierei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.