Poliţia britanică publică imagini cu protestatari care deschid focul asupra forţelor de ordine – VIDEO


Poliţia din Birmingham a publicat sâmbătă o serie de înregistrări video din timpul revoltelor de stradă de la începutul lunii august, care prezintă protestatari în timp ce se pregătesc să deschidă focul asupra poliţiştilor neînarmaţi şi a unui elicopter care survola zona.
"Au fost trase 11 focuri de armă asupra unor poliţişti neînarmaţi", potrivit unui comunicat al poliţiei din Birmingham, care adaugă că "forţele de ordine au fost atacate si cu cocteiluri Molotov". Imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere arată un grup de 30- 40 de protestatari, care poartă măşti şi sunt îmbrăcaţi în negru, alergând pe stradă şi spărgând magazine, în noaptea de 9 august. Unii dintre ei sunt surprinşi în timp ce trag cu arma asupra poliţiştilor şi a elicopterului. Poliţia a decis să dea publicităţii înregistrarea pentru a determina opinia publică să ofere informaţii despre agresori.

"Ancheta vizează capete de acuzare de tentativă de asasinat şi incendiere şi m-aş bucura să nu fie vorba şi despre crime ", afirmă Chris Sims, reprezentant al poliţiei din Birmingham, oraş afectat de revoltele de stradă din perioada 6 – 10 august, cele mai grave înregistrate în Marea Britanie în ultimii 30 de ani. Violenţele s-au soldat cu cinci victime, trei dintre acestea pierzându-şi viaţa la Birmingham. Toţi cei trei erau musulmani de origine asiatică şi au fost ucişi în timp ce încercau să menţină ordinea în cartierul lor. În ancheta asupra uciderii celor trei au fost reţinute opt persoane, iar patru au fost puse sub acuzare. ….. Poliţia britanică publică imagini cu protestatari care deschid focul asupra forţelor de ordine – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.