Presa britanică: Infractorii români invadează Londra

Bande infracţionale din România transportă cu autocarele sute de bărbaţi, femei şi copii la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice, din 27 iulie-12 august, pentru a împânzi străzile ca hoţi de buzunare, cerşetori şi prostituate, scrie „Daily Express".

Est-europeni fără niciun ban în buzunare coboară din autocare la West End, dotaţi cu hărţi care le indică unde să lucreze. Străzile din zona Marble Arch sunt pline de imigranţi care dorm pe unde apucă.

Autorităţile evacuează în fiecare noapte până la 60 de români fără adăpost din zona Marble Arch şi Oxford Street. Poliţia a descoperit 50 de femei aduse pentru a lucra ca prostituate şi au arestat patru cerşetoare care foloseau copii cu vârsta chiar şi de trei săptămâni. Evacuarea oamenilor şi curăţarea mizeriei pe care o fac costă mii de lire sterline.

Munca suplimentară a paznicilor a determinat deja costuri suplimentare de 13.000 de lire (circa 16.000 de euro), iar broşurile pentru a-i avertiza pe localnici să nu le dea bani cerşetorilor au costat 8.000 de lire (aproape 10.000 de euro).

„Credem că ne confruntăm cu primele acţiuni antreprenoriale pro-active ale unor bande organizate înaintea Jocurilor Olimpice", a declarat Claire Hardy, ofiţer responsabil de reducerea infracţionalităţii la Westminster.

„Am avut întotdeauna probleme cu est-europenii care vin aici. Dar în ultimele trei săptămâni au venit cu o intensitate pe care nu am mai întâlnit-o până acum", spune Nickie Aiken, membru al Cabinetului Consiliului Westminster pentru protecţia comunităţii în „Daily Mail". „Nu am primit resurse pentru a face faţă situaţiei. Le dăm bilete de întoarcere în România, dar degeaba. Au dreptul de a intra în ţară. S-ar putea opri în Germania sau Franţa, dar vin aici, pentru că avem reputaţia de a oferi beneficii şi cazare", spune  Nickie Aiken în „Daily Mail".

„Aceste activităţi criminale sunt organizate din România, iar cei care le conduc sunt singurii care profită de pe urma lor", a precizat Aiken.

Presa britanică: Infractorii români invadează Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.