Problemele provocate de romani in Marea Britanie, un raport tinut secret de guvern

Problemele provocate de romani in Marea Britanie, un raport tinut secret de guvern


Un raport privind impactul semnificativ al imigratiei din Romania si Bulgaria asupra sistemului de ajutoare sociale din Marea Britanie a fost tinut secret de guvernul laburist.

Ministrii laburisti au promis in repetate randuri ca vor impune restrictii vizand imigrantii din Europa de Est, inclusiv din Romania si Bulgaria, pentru a putea tine situatia sub control si a apara slujbele muncitorilor britanici, afirma The Telegraph.

Insa, documentele dezvaluite de presa arata ca 27% dintre imigrantii din cele mai noi state membre UE au un nivel scazut de educatie, iar in 2009 peste 15% dintre ei solicitau ajutoare de somaj.

Studiile arata ca probabilitatea ca romanii si bulgarii sa solicite astfel de asistenta financiara din partea statului este mai mare decat in cazul altor grupuri de imigranti din Marea Britanie.

In prezent, romanii si bulgarii nu au dreptul sa ceara ajutoare sociale decat dupa un an de munca in Marea Britanie, insa, studiul arata ca, la doi ani de la sosire, unul din sapte cere asistenta financiara din partea statului, inclusiv ajutor de somaj.

Unul dintre rapoarte afirma si ca, in pofida implementarii unor cote de imigratie, numarul celor care au ajuns in Marea Britanie din Romania si Bulgaria a crescut semnificativ dupa ce cele doua tari au aderat la UE, in 2007.

In plus, probabilitatea ca o familie sa aiba mai mult de patru copii este mai mare in cazul romanilor si bulgarilor decat in cazul imigrantilor din alte tari, ceea ce reprezinta… mai mult

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.