Profesorii britanici au protestat la Londra faţă de salariile mici

Profesorii din Marea Britanie sunt, de joi, pentru prima dată în grevă, de mai bine de 20 de ani. Ei au protestat faţă de salariile mici, care nu le mai asigură un trai decent, în special în Capitală, unde preţurile şi taxele sunt foarte ridicate.

Greva angajaţilor din învăţământ a dus la suspendarea totală sau parţială a cursurilor în peste 8.000 de şcoli din Regat. În afară de profesori, în stradă au ieşit să îi susţină şi angajaţii personalului auxiliar. Aproape 200.000 de membri ai Uniunii Naţionale a Profesorilor au luat parte la protestul de joi ca să denunţe planul de salarizare pe trei ani propus de guvern în luna ianuarie.

Corpul de evaluare a profesorilor de şcoală generală, cel care a înaintat planul, propune o creştere a salariilor de aproximativ 2,3 procente pe an până în 2010. Profesorii consideră această creştere insuficientă în raport cu impozitele pe care le au de plătit.

Participanţii la protestul de joi s-au plâns că guvernul nu a luat în seamă ani la rând cererile lor, şi că în prezent învăţământul este tot mai sărac în tineri profesori, din cauza salariilor mici. Oficialii secretariatului de stat pentru Tineret, Şcoală şi Familie din guvernul britanic afirmă, de cealaltă parte, că atât elevii cât şi părinţii lor vor avea de suferit din cauza acestei greve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.