Program flexibil de lucru pentru parintii britanici

In The Guardian şi The Times, un spaţiu amplu e ocupat de prima pagină de planurile guvernului britanic în privinţa dreptului părinţilor de a cere un program flexibil de lucru.

În prezent, de acest drept beneficiază doar cei care au copii sub şase ani sau copii cu dizabilităţi până la 18 ani. Ideea este de a mări limita de vârstă a copiilor chiar până la 17 ani.

Noua propunere, "costisitoare", după părerea ziarului "The Guardian", va ajuta la neutralizarea sugestiilor făcute de conservatori în ceea ce priveşte sprijinirea vieţii de familie, dar este şi o reacţie la "evidentul sprijin public pentru un mod diferit de a munci".

Daily Telegraph scrie despre inaugurarea, de către Regina Elisabeta, a staţiei de tren St Pancras, din centrul Londrei, cândva o relicvă a epocii aburului, renăscută acum ca poartă de acces spre reţeaua feroviară de pe continent.

De la St Pancras – un proiect care a costat peste 10 miliarde de dolari şi a durat 10 ani – vor pleca de acum înainte trenurile Eurostar, care îi vor transporta pe călători la Paris în doar două ore şi 15 minute.

sursa : BBC.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.