Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii: Marea Britanie va lucra bine cu noul presedinte si noul guvern

(arhiva : ambasadorul Robin Barnett, fan Manchester United)

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett – intrebat in ce masura evenimentele post-electorale afecteaza imaginea Romaniei in UE – a spus ca a remarcat ca toate partidele politice asteapta o decizie a Curtii Constitutionale si au dorinta de a avea cat mai curand un nou guvern. "Marea Britanie a avut intotdeauna o buna relatie cu toate partidele politice importante din Romania si vom lucra bine cu noul presedinte si noul guvern", a precizat diplomatul britanic.

Barnett a subliniat ca, in calitate de ambasador, se tine departe de a exprima o pozitie privind politica interna a Romaniei. "Am remarcat insa ca presedintele Basescu a spus ca procedura corecta este sa se permita Curtii Constitutionale sa se pronunte asupra procesului electoral, a alegerilor. Inainte de alegeri ambii candidati au spus ca prioritatea lor va fi sa aiba un guvern cat mai repede, iar negocierile politice sunt acum in plina desfasurare.

Asadar toate partile, toate partidele politice vor o decizie a Curtii Constitutionale si un nou guvern. Marea Britanie a avut intotdeauna o buna relatie cu toate partidele politice importante din Romania si vom lucra bine cu noul presedinte si noul guvern", a spus diplomatul britanic intr-o intalnire cu presa romana.

Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii: Marea Britanie va lucra bine cu noul presedinte si noul guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.