Scotland Yard avertizeaza ca exista riscul producerii de atentate in cartierul financiar al Londrei, City

Scotland Yard-ul avertizeaza ca exista riscul producerii de atentate teroriste asemanatoare cu cele de la Mumbai asupra cartierului financiar al Londrei, City, relateaza Sunday Times.

Cu 12 zile in urma, in cadrul unei informari catre City of London, un oficial al SO15, comandamentul de combatere a terorismului din cadrul politiei metropolitane, a avertizat: ”Mumbai vine la Londra”. Potrivit acestuia, companiile londoneze ar trebui sa se astepte la un atac cu focuri de arma si luare de ostatici "implicand un numar mic de tragatori cu arme de mana si dispozitive explozibile improvizate".

"Acest pericol este foarte real", a confirmat si Patrick Mercer, presedintele sub-comitetului de combatere a terorismului din Camera Comunelor, pentru Sunday Times.

In noiembrie 2008, o actiune in stil comando efectuata de 10 teroristi inarmati, in hoteluri si cafenele din Mumbai, s-a soldat cu moartea a 174 de persoane si ranirea altor 300, pe parcursul a trei zile.

Londra a mai fost victima unei serii de atentate teroriste pe 7 iulie 2005, cand o serie de explozii a lovit sistemul de transport din capitala Marii Britanii, la orele de varf ale diminetii. Atentatele au vizat 3 statii de metrou si un autobuz, in pli centrul Londrei. Peste 50 de persoane, printre care si o romanca, si-au pierdut viata, iar alte 700 au fost ranite.

Scotland Yard avertizeaza ca exista riscul producerii de atentate in cartierul financiar al Londrei, City

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.