Se trezesc „scursurile“ din Marea Britanie

Mai multe magazine din capitala britanică au fost devastate în noaptea de duminică spre luni de găşti de tineri care au copiat revoltele petrecute cu o noapte înainte. Peste 100 de persoane au fost arestate şi cel puţin nouă poliţişti au fost răniţi în confruntările din Marea Britanie.

Violenţele şi jafurile comise de găşti de adolescenţi înarmaţi cu cărămizi şi bâte s-au extins în mai multe zone ale Londrei, în noaptea de duminică spre luni. Mai multe magazine din Brixton (sudul Londrei), au fost jefuite, iar Brigada de pompieri a trimis şase unităţi pentru a stinge un incendiu la magazinul Footlocker din zonă.

Alte magazine atacate de „grupări mici şi mobile", potrivit descrierii poliţiei, au fost Currys, Halfords şi Body Shop. Numeroase persoane au fost văzute cărând bunuri furate, inclusiv televizoare.

Unii dintre localnici au declarat că găştile de tineri violenţi îi întrebau unde se află magazinele şi băncile. Atacurile le-au copiat pe cele petrecute în Tottenham (nordul Londrei), în noaptea de sâmbătă spre duminică, izbucnite după un protest paşnic faţă de moartea lui Mark Duggan, un bărbat de 29 de ani şi tată a patru copii, împuşcat de poliţie.

Scenele din Enfield (nord) au început în jurul orei 7.00 seara. Adolescenţii s-au adunat pe Strada St Andrews (o destinaţie ce pare a fi fost stabilită dinainte, potrivit "The Guardian") şi au dărâmat pereţii unor terase pentru a aduna cărămizi cu care să arunce în poliţişti. Peste zece magazine au fost jefuite şi o maşină a poliţiei a fost zdrobită. Poliţiştii au intervenit pentru a securiza zona şi o gară din apropiere.

O maşină a poliţiei a fost zdrobită în zona Enfield

….Se trezesc „scursurile“ din Marea Britanie

cititi si :

VIDEO Violenţe şi jafuri într-un cartier de la periferia Londrei, soldate cu rănirea a opt poliţişti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.