Studentii romani din Marea Britanie, loviti de prelungirea restrictiilor de munca


Studentii romani si bulgari care studiaza in Marea Britanie au de ales intre a-si continua studiile si a supravietui din banii parintilor sau a se intoarce acasa, dupa ce autoritatile britanice au prelungit restrictiile de munca pentru cetatenii celor doua state, pana in ianuarie 2014.

The Independent prezinta cazul catorva studenti, nemultumiti de acest lucru. Iulia Kosharevska, studenta in primul an la o universitate din Bristol, se simte "blocata in deciziile birocratice ale Guvernului de la Londra".

Romania si Bulgaria sunt membre ale UE din 2007. Articolul 39 din Tratatul Comisiei Europene le da dreptul cetatenilor din statele membre sa "lucreze fara un permis de munca". Cu toate acestea, tot statele membre sunt indreptatite sa restrictioneze accesul pe piata muncii din motive economice.

Potrivit Consiliului britanic pentru Studenti Straini (UKISA), Romania si Bulgaria se afla in topul statelor UE ai caror tineri studiaza in Marea Britanie. In anul academic 2010-2011, Romania a avut 4.625 de studenti, iar Bulgaria 4.615 studenti in universitatile britanice.

Situatia este alarmanta insa, numarul acestora putand sa scada din cauza faptului ca acestia nu au dreptul sa lucreze pentru a-si finanta studiile.

… mai multe la :Studentii romani din Marea Britanie, loviti de prelungirea restrictiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.